Uvjeti poslovanja

OBAVIJEST: Zbog izmjena uvjeta poslovanja, kao i velikog interesa i povećanog broja narudžbi, obrada narudžbi te rok za isporuku paketa može potrajati do 10 radnih dana. Radnim danima smatraju se dani od ponedjeljka do petka.

 Pravne odredbe

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi firma Katapult d.o.o. Jadranska avenija 9, 10020 Zagreb.
Katapult d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
Katapult d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.
Katapult d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Razlog tome može biti manjak ili oštećen posljednji par/komad naručenog artikla. O dostupnosti naručenih artikala Katapult d.o.o. obavijestit će kupca putem e-maila, a ako neki od naručenih artikala plaćen karticom nije dostupan, Katapult d.o.o. će izvršiti povrat sredstava na karticu kojom je izvršeno plaćanje. Katapult d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena. Katapult d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Katapult d.o.o. ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.


Garancija privatnosti

Mi u Katapult d.o.o. obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne Novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009)
Svi zaposleni u Katapult d.o.o . i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Katapult d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima Katapult d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.
Katapult d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika web stranice Katapult d.o.o. Neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne Vlasti republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Katapult d.o.o. može, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini (NN br. Br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009), obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

Cjenik


Na stranicama kataloga možete pogledati cijene i artikle koji su dostupni u našim maloprodajnim trgovinama. Cijena u webshopu može odstupati od cijene u maloprodajama te je stoga i označena kao webshop cijena. Pojedini artikli istaknuti na stranici nisu dostupni u trgovinama, isto tako svi artikli koji se nalaze u trgovinama nisu dostupni za prodaju preko web stranice. Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne, i u sebi imaju uračunat PDV od 25%.
Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene sa ponudom u trgovinama širom Hrvatske, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja.

Načini plaćanja

Plaćanje se vrši pouzećem (gotovinski ili jednokratno kartično dostavljaču prilikom preuzimanja) ili putem bankovnih kartica (jednokratno plaćanje putem MasterCard, VISA i Maestro kartica te plaćanje na 2-6 rata putem Visa Inspire i Maestro kartica PBZ-a te jednokratno plaćanje Maestro, MasterCard, Visa i obročno plaćanje do 6 rata za MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum i Visa Avenue Mall i Visa Business karticama od Zagrebačke banke, ujedno je moguće plaćanje Diners karticama jednokratno ili do 6 rata). 

Kartice izdane od ostalih kartičarskih kuća - isključivo jednokratno.

Uvjeti dostave

Dostava se vrši DPD kurirskom službom i to isključivo radnim danima od 08-16. Dostava na otoke se vrši jednom tjedno - uobičajeno subotom. Naručene artikle kurirska služba dostavlja u roku 10 radnih dana. Tijekom akcija, moguć je duži rok isporuke.


DPD prati načela transparentnosti i pažljivog postupanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Više o DPD obradi osobnih podataka primatelja pročitajte na www.dpd.com/hr/hr/zastita-podataka/

Prilikom kupovine molimo vas da ostavite broj telefona ili mobitela kako bi vas u slučaju potrebe kurir mogao dodatno kontaktirati.

Dostava unutar hrvatske na iznos kupovine veći od 36,54€ je besplatna, a za iznose manje od 26,54€ naplaćuje se u iznosu od 3,98€.

Ako nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobijete nikakvu obavijest o statusu narudžbe niti isporuku, molimo javite se na webshop@timberland.hr kako bismo mogli poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

Prilikom preuzimanja pošiljke/paketa kupac je dužan vizualno pregledati izgled paketa te ima pravo odbiti preuzimanje pošiljke. Kupac je dužan po preuzimanju pošiljke fizički provjeriti sadržaj paketa te, u slučaju da neki od naručenih artikala nedostaju ili su oštećeni, odmah, a najskasnije u roku od 72 sata o tome obavijestiti Katapult d.o.o. Protekom roka od 72 sata kupac gubi pravo prigovora da naručeni proizvod nije bio u isporučenoj pošiljci/paketu ili dostavljen oštećen, te će se smatrati da mu je naručeni proizvod ispravan fizički predan u posjed. 

 

 Reklamacije i prigovori

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,7 8/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

Katapult d.o.o.
Jadranska avenija 9 
10020 Zagreb
tel: 01/60 55 171
fax: 01/60 55 172

e-mail: reklamacije@timberland.hr

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda 2 godine je na trgovcu. U prvih 6 mjeseci od kupovine trgovac snosi trošak vještačenja ukoliko je vještačenje potrebno kako bi se dokazao materijalni nedostatak.

Za sve što nije regulirano ovim ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica, u vezi s ovim uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu, uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava.


Jednostrani raskid ugovora

 Za narudžbe izvršene nakon 10.02.2022. godine zamjena artikla nije moguća, već je moguće napraviti povrat robe.
Sukladno zakonu o Zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (npr. Ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 15 dana od datuma isporuke proizvoda.

Ugovor možete raskinuti koristeći dolje navedeni obrazac.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog proizvoda izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Da bi mogli ostvariti pravo na povrat molimo da nas obavijestiti o svojoj odluci e-mailom na webshop@timberlandr.hr. Molimo vas da navedete ime i prezime, broj narudžbe, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. Ukoliko je narudžba plaćena karticom, novac će biti vraćen na karticu, a za plaćanje pouzećem sredstva ćemo uplatiti na Vaš tekući račun. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Prilikom povrata naručenog artikla kupac snosi trošak poštarine za povrat. Povrat je moguć samo ukoliko artikl nije nošen. Artikl treba vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži i zapakiran u dodatnu kutiju koja služi za očuvanje originalne ambalaže proizvoda u transportu.

Stanje vraćenog artikla isključivo je odgovornost kupca. DPD-ovi djelatnici nisu nužno upoznati s procedurama i pravilima tvrtke Katapult d.o.o. te se kupci moraju držati uputa navedenih na našim stranicama te na Obrascu za povrat.

Povrat robe se može izvršiti kurirskom službom DPD Croatia d.o.o. po povlaštenoj cijeni. Ako vraćate robu firmi Katapult d.o.o. na adresu Zagrebački velesajam, Paviljon 34, Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb molimo vas da najavite prikupljanje paketa na e-mail adresu nalog@dpd.hr ili na broj telefona 01/3430-600 i obavezno navedete da se radi o povratu robe za Timberland. Kurir DPD-a će prilikom preuzimanja paketa na vašem kućnom pragu gotovinski naplatiti iznos od 35 kn /4,65€.

obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati mailom na webshop@timberland.hr ili poštom na:

Katapult d.o.o.
Jadranska avenija 9, 10020 Zagreb
za Timberland Webshop

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Info